Hjælp os til at blive bedre
Oplever du på fejl eller besvær på vores hjemmeside, vil vi blive glade hvis du fortæller os om det.

Vi kan ikke besvare din kommentar har du behov for at komme i kontakt med os kan du benytte vores kontakt side.
Kode
Indtast kode
top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Tekniske begreber
Dæk og fælge er omkranset af en lang række tekniske begreber, som kun de færreste kender. Her er en kort forklaring.

Indpresningsdybde
Afstanden mellem fælgens centerlinie og fælgens anlægsflade mod navet. På biler typegodkendt efter 15. marts 1990 er indpresningsdybdden på standardfælgene angivet på typegodkendelsen. Er den mindste indpresningsdybde angivet til eksempelvis 35 mm, tillades det at montere fælge med indpresningsdybder ned til 25 mm. Indpresningsdybden er ofte stemplet ind i fælgen med mærket "Et" eller "e".

Sporvidde
Afstanden mellem centerlinien ved højre og venstre hjul. Sporvidden må som udgangspunkt ikke ændres, dog tillades en ændring på op til + 20 mm i forhold til den mindste sporvidde, der fremgår af typegodkendelsen for den pågældende bil.

Bolt-cirkeldiameter
Dette mål angiver diameteren på den cirkel, der løbet gennem centrum af hullerne. Ved en fælg med 4, 6 eller 8 huller måles denne diameter fra midten af et hul til midten af det modstillede hul. Ved fælge med 5 huller måles diameteren lettest fra bagsiden af et hul til midten af det modstående. Vælg i øvrigt altid fælge, som centreres både af hjulboltene og navhullet. Det sikrer den bedst mulige afbalancering.

Skal bilen synes med nye fælge?
Bilen skal ikke synes, hvis den opfylder nedenstående krav:
Hjulet må ikke gå ud over skærmkanten. Der skal desuden være tilstrækkelig frigang mellem hjul og karrosseri.

Sporvidden skal være uændret i forhold til det eller de mål, der fremgår af typegodkendelsen eller den originale fabriksudførelse. Der tillades dog en forøgelse af sporvidden på 20 mm i forhold til den mindste tilladte sporvidde ifølge typegodkendelsen. Spacers må ikke benyttes, medmindre de hører til de pågældende fælge og bærer eksempelvis en TÜV-godkendelse sammen med fælgene.

Dækomkredsen skal svare til den, der gælder for de typegodkendte dæk, dog med en tolerance på +/- 5%. I praksis kan man altså montere andre dimensioner af dæk og fælge, blot man ikke ændrer mere end 5% på dækomkredsen. Spørg os om de konkrete mål.

Dog gælder, at fælgstørrelsen må ændres, såfremt ovenstående punkter overholdes.
Klik på fælg for at åbne galleri hvor du kan se alle i stor størrelse.

Copyright © Hundige Bilcenter - All Rights Reserved.

Designed by R-TEAM

webpage.io Content Management System.


HTML5 | CSS3