top

Alufælge

Nedenstående er blot et lille udvalg af de fælge vi forhandlere, kontakt os så hjælper vi med at finde den rigtige fælg til den bedste pris til din bil.

Tekniske begreber
Dæk og fælge er omkranset af en lang række tekniske begreber, som kun de færreste kender. Her er en kort forklaring. 

Indpresningsdybde

Afstanden mellem fælgens centerlinie og fælgens anlægsflade mod navet. På biler typegodkendt efter 15. marts 1990 er indpresningsdybdden på standardfælgene angivet på typegodkendelsen. Er den mindste indpresningsdybde angivet til eksempelvis 35 mm, tillades det at montere fælge med indpresningsdybder ned til 25 mm. Indpresningsdybden er ofte stemplet ind i fælgen med mærket "Et" eller "e". 

Sporvidde

Afstanden mellem centerlinien ved højre og venstre hjul. Sporvidden må som udgangspunkt ikke ændres, dog tillades en ændring på op til + 20 mm i forhold til den mindste sporvidde, der fremgår af typegodkendelsen for den pågældende bil. 

Bolt-cirkeldiameter

Dette mål angiver diameteren på den cirkel, der løbet gennem centrum af hullerne. Ved en fælg med 4, 6 eller 8 huller måles denne diameter fra midten af et hul til midten af det modstillede hul. Ved fælge med 5 huller måles diameteren lettest fra bagsiden af et hul til midten af det modstående. Vælg i øvrigt altid fælge, som centreres både af hjulboltene og navhullet. Det sikrer den bedst mulige afbalancering. 

Skal bilen synes med nye fælge?

Bilen skal ikke synes, hvis den opfylder nedenstående krav: Hjulet må ikke gå ud over skærmkanten. Der skal desuden være tilstrækkelig frigang mellem hjul og karrosseri. Sporvidden skal være uændret i forhold til det eller de mål, der fremgår af typegodkendelsen eller den originale fabriksudførelse. Der tillades dog en forøgelse af sporvidden på 20 mm i forhold til den mindste tilladte sporvidde ifølge typegodkendelsen. 

Spacers må ikke benyttes, medmindre de hører til de pågældende fælge og bærer eksempelvis en TÜV-godkendelse sammen med fælgene. Dækomkredsen skal svare til den, der gælder for de typegodkendte dæk, dog med en tolerance på +/- 5%. 

I praksis kan man altså montere andre dimensioner af dæk og fælge, blot man ikke ændrer mere end 5% på dækomkredsen. Spørg os om de konkrete mål. 

Dog gælder, at fælgstørrelsen må ændres, såfremt ovenstående punkter overholdes. Klik på fælg for at åbne galleri hvor du kan se alle i stor størrelse.


Relaterede dokumenter:

Hundige Bilcenter

Hundige Strandvej 27
2670 Greve
Tlf. +45 43 69 60 02
Mobiltlf. +45 20 68 33 34
salg@hundigebilcenter.dk

Åbningstider

Mandag -Fredag 8:00 - 17:00
Lørdag Lukket
Søndag 11:00 - 16:00

Telefontider

Mandag -Fredag 8:00 - 17:00
Lørdag Lukket
Søndag 11:00 - 16:00

© Copyright 2023 Hundige Bilcenter