top

Olieskift på automatgear

Ved et normalt og helt almindeligt olieskift, skiftes der ca. 4 liter olie, det svarer til ca. halvdelen af olien i gearkassen. Dette kan gøres såfremt bilen er blevet holdt ved lige, med olieskift med jævne mellemrum. Har bilen ikke fået olieskift med jævne mellemrum, bør den flushes. 

Dette kan igen gøres på flere måder, man kan f.eks. skifte 8 liter olie, som der i gennemsnit er på en gearkasse, eller op imod 13 liter olie, så man overstiger mængden af olie der er i gearkassen. På denne måde får man skyllet systemet lidt mere igennem. Vi har dog erfaringer med, at selvom 12 liter bliver brugt, så er olien stadig ikke helt ren. 

Det kommer sig af, hvis olien er meget sort og tyk, så klæber den sig til gearkassens indre, og når den nye olie så er påfyldt, blander den sig med denne, og på kort tid ødelægger den nye olie. Dette kan forhindres, ved at lade maskinen (film indsat for at vise den type olieskift vi også udfører.) fortsætte sin gennem skylning, til den viser ren olie på indikatoren. 

Film vises med 3 x gange hastighed

Hvorfor er olieskift af gearkassen vigtigt?

Et meget vigtigt element i funktionen af din gearkasse, er olien. Olien både smører gearkassen og via tryk sørger for, at automatgearkassen kan skifte gear. Tager din bil mange omdrejninger inden den skifter, kan årsagen være dårlig olie. 

Gearkassen arbejder mere end din motor gør, hvilket kan resultere i, at din olie bliver overophedet, også kaldt en oxideringsproces. Det vil sige, at olien mister sin viskositet (sine smøreegenskaber.), og danner slam, som medfører nedbrud i din gearkasse, da olien nu ikke kan smøre korrekt. På grund af slammet, der sætter sig i gearkassens filter og ventilhus, bliver gennemstrømningen af olien og funktionen af ventilerne blokeret. 

 Ligeledes kan din gearkasse være utæt, og olien kan langsomt sive ud, så det næsten ikke er til at se at du mister den. Ved olieskift, vil du automatisk fange sådanne fejl, og måske endda kunne gribe et nedbrud af gearkassen i opløbet. Det er vigtigt at skifte olie i din gearkasse. Gearkassen er en forudsætning for at din bil kan køre, den overføre kraften fra motoren til hjulene. For at sikre, at gearkassen fungerer korrekt og forbliver i god stand, er det afgørende at skifte olien regelmæssigt.

Med olieskift kan du i mange tilfælde forhindre nedbrud af din gearkasse, og dermed spare dig for flere tusinde kroner. 

Vi anbefaler olieskift ved disse intervaller, hvis du kører Taxa, budservice, servicevogne eller andre køretøjer, hvor du trækker tunge ting og har fyldt bilen med udstyr på 0,5-1 ton, så skal du have lavet olieskift med 30.000 km mellemrum. 

Kører du mere almindelig kørsel af privatvogn, skal du have lavet et olieskift for hver 50.000 km. Disse olieskift forlænger levetiden på din gearkasse væsentligt, og som sagt hjælper de med at fange problemer i opstartsfasen i stedet for efter nedbruddet er sket. 

Et total flush (som vist i filmen) af olie i gearkassen anbefales, ved hver 100.000 km.

Book olieskift herHundige Bilcenter

Hundige Strandvej 27
2670 Greve
Tlf. +45 43 69 60 02
Mobiltlf. +45 20 68 33 34
salg@hundigebilcenter.dk

Åbningstider

Mandag -Fredag 8:00 - 17:00
Lørdag Lukket
Søndag 11:00 - 16:00

Telefontider

Mandag -Fredag 8:00 - 17:00
Lørdag Lukket
Søndag 11:00 - 16:00

© Copyright 2023 Hundige Bilcenter